Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο Mark Selby κατέκτησε το China Open 2015

Ο Mark Selby ήταν ο νικητής του China Open 2015, κερδίζοντας στον τελικό τον Gary Wilson με 10-2 και το έπαθλο των £85.000.
Ήταν ο δεύτερος μεγάλος τίτλος της season 2014/15 για τον Selby, έχοντας κερδίσει τον Φεβρουάριο το German Masters 2015.
            Ήταν για άλλη μια φορά ένα τουρνουά με ορισμένα πολύ όμορφα και ανταγωνιστικά παιχνίδια, χωρίς όμως μεγάλες εκπλήξεις και έναν άνευρο και εν τέλη άνισο τελικό.
            Στον πρώτο γύρο, όλα τα μεγάλα ονόματα πέρασαν χωρίς απώλειες στον επόμενο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο είχαμε μόνο την αμφίρροπη ήττα του Marco Fu από τον Jamie Jones με 5-4.
            Στον τρίτο γύρο επίσης πέρασαν όλα τα φαβορί, ενώ είχαμε και μια σπουδαία μάχη (το καλύτερο παιχνίδι του 3ου γύρου) μεταξύ John Higgins και Judd Trump, όπου επικράτησε στο τέλος ο Higgins με 5-4, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι όπου μας έφερε μνήμες από τον παλιό καλό Higgins.
            Στους προημιτελικούς είχαμε πολύ ανταγωνιστικά παιχνίδια, όπου ξεχώρισαν αυτά των Ding-Higgins (5-4) και Selby-Milkins(5-4), ενώ είχαμε και την αναπάντεχη ήττα του Murphy από τον Kurt Maflin με 4-5.
Στους ημιτελικούς είχαμε δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια.
Το ένα ήταν αυτό του Ding με τον Wilson, όπου έπειτα από μια καταπληκτική αναμέτρηση, ο Wilson κατάφερε να κερδίσει τον Ding με 6-5, με το τελευταίο αποφασιστικό frame να είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει. Ο Ding χρειαζόταν 4 snooker για να περάσει τον Wilson, και με φοβερές μπαλιές κατάφερε να φτάσει στο 1 snooker. Όμως ο Wilson ήταν πολύ ψύχραιμος, καταφέρνοντας να ξεφεύγει συνεχώς από τις «παγίδες» που του έστηνε ο Ding και πήρε στο τέλος το παιχνίδι με 6-5. Το συγκλονιστικό τελευταίο frame μπορείτε να το δείτε εδώ.
Στο άλλο παιχνίδι ο Selby κατάφερε να κερδίσει τον Kurt Malfin 6-3 , πιο δύσκολα από όσο φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα.
Στον τελικό, όπως είπαμε, ο Selby επικράτησε πολύ εύκολα του Wilson – ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο παιχνίδι -  με 10-2 και πλέον κοιτάει με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την υπεράσπιση του τίτλου του στο World Championship που κλείνει την φετινή season στις 18 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου